Jaglanka – wersja z migdałami i dżemem

Oceny 🙂 :
Joasia: 10/10
Michał: 7/10

Kasza jaglana – królowa kasz. Staram się by gościła na naszym stole często, choć Michał za nią nie przepada więc muszę się nagimnastykować, żeby została zaakceptowana.

Poniżej sposób na jaglane śniadanie:

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
opcjonalnie pół szklanki amarantusa
1 szklanka mleka roślinnego
garść migdałów w płatkach
dżem ( u nas roboty babci dżem truskawkowy)
szczypta soli

Wykonanie:

  1. Przepłukaną kaszę ugotować w szklance wody i szklance mleka roślinnego z odrobiną soli. (Można dodać amarantus i wówczas jeszcze 1 szkl wody).
  2. Migdały uprażyć na patelni.
  3. Kaszę podawać z dżemem i posypaną migdałami.

Smacznego!

IMG_3141

Reklamy

Informacje o The Family On The Go

The Family that travels around, loves spending time together wherever we are.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Strefa bez pszenicy i bez mleka, Śniadania. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s